Wat is Klarna?

Klarna logo

Wat is Klarna

Klarna is een Zweedse betalingsdienstaanbieder die klanten de mogelijkheid biedt om online aankopen achteraf te betalen, zonder rente of kosten. Het bedrijf biedt ook financieringsopties voor webshops. Klarna is opgericht in 2005 en is verkrijgbaar in 14 landen waaronder Nederland.

Klarna is een soortgelijk bedrijf als Afterpay

Het bedrijf Klarna

Klarna is een Zweedse financiële dienstverlener die financiële diensten aanbiedt zoals betalingen, financiering en boekhouding. Het bedrijf werd opgericht in 2005 en zijn diensten zijn beschikbaar in 14 landen. Klarna is een van de grootste banken in Zweden met meer dan 3,5 miljoen klanten.

Hoe werkt Klarna?

Klarna is een Zweedse betalingsdienstaanbieder die klanten de mogelijkheid biedt om online aankopen achteraf te betalen, zonder rente of kosten. Het is een alternatief voor het gebruik van een creditcard en is beschikbaar in 14 landen. Meer dan 60.000 online winkels gebruiken Klarna, waaronder Omoda, Miinto en Mediamarkt. In 2018 werd Klarna gerangschikt als het meest waardevolle fintech-bedrijf in Europa, met een waardering van maar liefst $ 2,5 miljard.

Klarna account aanmaken

Klarna is een Zweedse betalingsprovider die shoppers de mogelijkheid geeft om online aankopen later of in termijnen te betalen. Het is een van de meest populaire betalingsproviders in Europa en is nu ook beschikbaar voor Amerikaanse shoppers. Klarna is uniek omdat het klanten een optie “achteraf betalen” biedt, waardoor ze hun aankoop meteen kunnen ontvangen en op een later tijdstip kunnen betalen.

Hoe werkt Klarna? Als je gebruikt wilt maken van Klarna is de eerste stap om een account aan te maken. 

De eerste keer betalen met Klarna

Klarna is een Zweedse betalingsdienstaanbieder die shoppers de mogelijkheid geeft om online aankopen later of in termijnen te betalen. Het is beschikbaar als betalingsoptie bij duizenden winkels en wint aan populariteit in de VS. De eerste aankoop die je dan doet met Klarna dien je direct te betalen met je bank om je bankgegevens te verifiëren. 

Te laat betalen bij Klarna

Klarna is een Zweeds e-commercebedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van betalingsoplossingen voor online retailers. Het werd opgericht in 2005 en is sindsdien een van de toonaangevende bedrijven in het veld. Klarna biedt

verschillende betalingsopties waarmee klanten hun aankopen gespreid, in termijnen of volledig kunnen betalen. Het biedt ook een risicovrij aankoopbeschermingsplan voor klanten.

Klarna kent vele voordelen, maar er is één ding die je absoluut niet moet doen als je gaat winkelen met Klarna en dat is te laat betalen. Klarna is in principe rentevrij, maar als je te laat betaald krijg je een fors rentepercentage op je aankoopbedrag. 

Echter krijg je wel altijd nog een mail met een aanmaning voordat ze extra kosten gaan rekenen. Bij Klarna dien je in de meeste gevallen binnen 14 dagen te betalen, maar in de Klarna app kun je soms het betaaltermijn naar 30 dagen rekken. 

Wat kost Klarna

Klarna is een Zweeds bedrijf voor betalingsdiensten, opgericht in 2005. Het bedrijf biedt online financiële diensten zoals betalingen, facturering en krediet aan handelaren en consumenten. Klarna is een van ’s werelds grootste part

iculiere fintech-bedrijven, met activiteiten in 14 landen en meer dan 60 miljoen klanten. In 2018 werd Klarna door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot het meest waardevolle fintech-bedrijf in Europa. In principe kost Klarna voor de consument niets. Echter, betaald een webwinkel rond de 3% van de omzet aan Klarna als iemand met Klarna betaald. Daarom kiezen veel webwinkels ervoor om kosten in rekening te brengen bij het gebruik van Klarna. 

De Klarna app

In de Klarna app kun je al je openstaande en betaalde facturen zien en al je betalingen regelen. Je kunt bijvoorbeeld in de Klarna app je openstaande posten in delen betalen of al je schulden in één keer helemaal aflossen.