Billink winkels

Heb je even geen budget of gewoon geen zin om geld uit te geven? Dan kun je achteraf betalen bij Billink winkels. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle Billink winkels

Omoda logo

Omoda

Wat zijn Billink winkels?

Billink is een Nederlands fintech bedrijf dat digitale B2B facturatie en financieringsdiensten aanbiedt. Het bedrijf is in 2013 opgericht door Jeroen van der Veer en Bas Kemper en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Billink verwerkte in 2018 voor € 4 miljard aan facturen en had een portefeuille van ruim € 100 miljoen. Billink is onder particulieren voornamelijk populair door de achteraf betalen diensten.

Billink is net zoals Afterpay en Klarna sinds een korte tijd enorm populair geworden. 

 

De geschiedenis van Billink winkels

In Nederland is Billink een bedrijf dat betaaldiensten levert. Hiermee kunnen klanten online en in de winkel winkelen zonder een creditcard of bankpas te gebruiken. Klanten kunnen Billink ook gebruiken om hun rekeningen te betalen. Het bedrijf bestaat sinds 2006 en heeft meer dan 200.000 klanten.

 

Hoe werken Billink winkels?

In Nederland is Billink een veelgebruikte manier van betalen. Je vindt Billink in de meeste winkels en online. Met Billink kun je nu winkelen en later betalen. Dit is vooral handig als je niet genoeg geld hebt om je aankoop meteen te betalen. Met Billink betalen is redelijk eenvoudig. Je gaat eerst naar een Billink winkel en selecteert daar de producten die je wilt kopen. Vervolgens druk je op afrekenen en vul je je adresgegevens in. Daarna zal de webshop vragen welke betaalmethode je wilt gebruiken. Bij deze vraag selecteer je dat je wilt betalen met Billink. Als je dit hebt geselecteerd word je doorgeleid naar de Billink website of app om te betalen.

 

De voordelen van winkelen bij een Billink winkel

Billink winkels zijn een webshops in Nederland die achteraf betalen met Billink aanbieden. Het grote voordeel van Billink winkels, is dat je later pas hoeft te betalen voor je aankopen. Zo kun je dingen kopen als je nog even het geld niet hebt.

 

De nadelen van winkelen bij een Billink winkel

Het grote nadeel van Billink winkels, is dat je veel sneller een impulsaankoop doet omdat je niet direct doorhebt dat je geld uitgeeft. Doordat mensen achteraf kunnen betalen beseffen ze veel minder dat ze geld uitgeven en het moment dat ze achteraf betalen met Billink hebben ze niet het gevoel dat ze betalen. Hierdoor kun je veel spullen kopen die je helemaal niet nodig hebt of erger nog: Die helemaal niet kan betalen.

Besef je ook altijd dat geld lenen altijd geld kost. Als je achteraf betaald ga je als het ware een lening aan met Billink omdat Billink winkels het geld voor je voorschieten. Dit geld moet je uiteraard binnen 14 dagen terugbetalen. Als je niet binnen 14 dagen betaald kun je hoge incassokosten krijgen.

 

Conclusie: is winkelen bij een Billink winkel de moeite waard?

Winkelen met de Billink betaalmethode is zeker de moeite waard. Je kunt gemakkelijk aankopen doen en achteraf pas ervoor betalen. Let alleen wel op dat je niet te veel impulsaankopen gaat doen en dat je altijd nog steeds moet betalen voor wat je hebt gekocht.

Billink winkels